tirsdag 30. januar 2018

KM lag Fauske 26.-28.1.

Forrige helg kunne vi sende et lag til kretsmesterskapet på Fauske. Thor Brandth spilte på bord 1, Dag Talleraas på 2, Florian Kindl på 3 og Marius Eggen på bord 4.

Plass 8 av 11 tilsier at vi har rom til å forbedre oss til neste gang. Med sterk motstand i turneringen og manglende erfaring kan vi tross alt være fornøyd med resultatet. Thor og Dag har ikke spilt turneringer på flere år. For Florian og Marius var dette den aller første turneringen.

Alle resultater er å finne på nettet hos TurneringsService.

Lynsjakk, fredag


Som oppvarming til lagturneringen ble det arrangert en individuell lynturnering over 7 runder. Dag kom på en sterk 6. plass blant 30 deltakere, Florian på plass 20. Med henholdsvis 5 og 3 poeng har begge hentet god motivasjon til lagkampen.
Marius valgte å overvære lynsjakken som tilskuer mens Thor kom til Fauske tidlig på lørdag.


Runde 1, lørdag

Det var 11 deltakende lag. Dette medfører at ett lag må stå over ("walk over" - WO) i hver runde. I forkant av mesterskapet har arrangøren, Fauske sjakklubb, antydet at de skulle stille med 1,2 eller 3 lag, slik at WO ikke skulle være nødvendig. Dessverre var ikke dette mulig likevel. Ett lag måtte dermed ta WO i første runde, og det var Sandnessjøen.

Vi kunne trøste oss med 2 lagpoeng og god tid til lunsj.

Runde 2, lørdag

Fauske 2 virket som en overkommelig motstander. Å hente minst 2,5 individuelle poeng skulle være mulig. Dag hentet da også et helt poeng i et kort "hurtigsjakk-" parti mot lynspesialisten Bakri Mouhaffel mens Marius måtte gi tapt mot veteranen John-Harry Nilsen. Florian tok en tidlig remis mot Henrik Nordølum i et parti der ingen av spillerne torde å gå til angrep. Tydeligvis var begge de uerfarne spillerne fornøyd med et halvt poeng. Det tilfalt dermed Thor Brandth å avgjøre lagmatchen mot Sven-Erik Åsheim. Dette er ingen lett oppgave. Et kort, ukonsentrert øyeblikk kostet Thor et helt tårn. Partiet og matchen var dermed tapt.
Klar til å møte Fauske 2

Runde 3, søndag

Med kun 2 lagpoeng etter 2 runder kunne vi håpe på overkommelig motstand i runde 3. Men det viste seg at det sterke laget Mosjøen 1 også stod med 2 lagpoeng. Målet kunne dermed kun være å hente det ene eller andre individualpoenget.
Dag klarte dette med en remis mot Kjell Sjøbrend. På de øvrige tre bord var Thor, Florian og Marius uten utsikt på poeng mot henholdsvis Mathias Hoel, Sondre Pedersen og Kristian Røilid. Klasseforskjellen var altfor tydelig, men våre spillere kunne yte motstand slik at  Mosjøen i det minste måtte jobbe hardt for sine 3,5 lagpoeng.
Full konsentrasjon mot Mosjøen 1

Runde 4, søndag

Etter hvert har vi havnet lenger ned på tabellen og møter Mosjøen 3. Alt annet enn en seier mot dette laget ville vært en stor skuffelse. Dag og Marius hentet da også 2 poeng på kort tid mot William Brubakk og Per Gunnar Hoel. Florian sikret seieren med et halvt poeng mot en uredd Isak Mikalsen. Også et helt poeng har vært i rekkevidde - for begge av de to spillerne. Thor Brandth møtte uten tvil den sterkeste motstanderen i Torger Nilsen. Mens Nilsen var uthvilt etter WO på formiddagen var Thor tydelig mer sliten etter en seig kamp mot Mathias Hoel. Et uforsiktig angrep av Thor ble da også umiddelbart straffet med påfølgende tap av en springer.
Mosjøen 3 kunne dermed endelig ta en individuell seier i turneringen mens Sandnessjøen fikk sin første lagseier.


Helgeland og Salten sjakkrets er allerede i gang med å planlegge flere turneringer. KM i langsjakk blir sannsynligvis lagt til Mosjøen i juni, mens KM i lyn- og hurtigsjakk skal arrangeres i Mo i Rana i september. Vi i Sandnessjøen Sjakklubb ser frem til å møte opp!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar